jul 04

Dragi prijatelji i saradnici,

S velikom tugom vas obaveštavamo da je naš Slobodan Boban Bojović preminuo. Sahrana će biti na groblju u Malom Mokrom Lugu u petak 5. jula u 13:30 časova.

Dragi naš Bobane...

Ti nisi bio samo zaposlen u Mačkovom podrumu. Ti si bio više od toga, ti si bio prijatelj naše porodice.

Sa velikim bolom smo primili vest o tvojoj bolesti i svo vreme se potajno nadali da je čudo moguće.

Zbogom dragi naš prijatelju. Počivaj u miru.

Porodica Jojić i kolektiv Mačkovog podruma

maj 10

maj 10

U Irigu u četvrtak 9. maja 2024.  smo svečano otvorili novu vinoteku Hopovo! Preciznije, to je prostor koji nije zamišljen kao puka vinoteka već i kao gastronomski dućan, sa željom da se u gastronomskom smislu predstavi najlepše što Fruška gora i Srem mogu da ponude i da se na taj način doprinese obogaćivanju turističke ponude i učvršćivanju identiteta ovog kraja.

Predsednik opštine Irig, Tihomir Stojaković, je presekao crvenu vrpcu i svečano obeležio početak rada ovog objekta. U svom obraćanju istakao je podršku opštine Irig naporima svih privrednika čije se aktivnosti uklapaju u strategiju razvoja opštine, a okosnice te strategije čine upravo vinogradarstvo i turizam.

Sava Jojić, osnivač Mačkovog podruma, je napomenuo da je Fruška gora jedinstven teroar i podneblje u kojem se rađa ne samo izvrsno grožđe već i druge kulture, i da kroz ovaj koncept želimo da ih približimo potrošaćima i turistima.

Svi pristuni su mogli i da degustiraju sve proizvode iz ponude, a svi kupci do kraja promotivnog perioda, 12. maja, mogu očekivati poklone i nagrade.

Vinoteka se nalazi u ul. Kralja Petra 32, na samom izlazu iz Iriga ka Novom Sadu. Radno vreme je svakog dana od 10:00 do 17:00 časova.

Link do precizne lokacije na Google mapama je: https://maps.app.goo.gl/pr2uBbuCJgY3gezc7 .

Fotografije sa otvaranja možete pogledati u našoj Galeriji.

nov 29

Kada su se u podne 25. novembra 2023. začuli prvi zvuci pesme „Divan je kićeni Srem“ otvorena je Vinsko-gastronomska ulica i time je započet 16. Mačkov dan mladog portugizera.

Posetioci su imali priliku da potpuno besplatno degustiraju mlado vino portugizer svatovac iz berbe 2023, a pored toga i da uživaju u specijalitetima proizvođača iz Iriga i Srema, i to: Friški Jazački, Kulen Vojnović, Ljuta Sremica, Sokovi gazdinstvo Jojić, Aktiv žena Irig, Duke’s apothecary, Štumdle Marija Krnjetin, SSS „Borislav Mihajlović Mihiz“, Dragiza Zeković.

Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice u Irigu je proglasila pobednike na konkursu za najlepšu pesmu o vinu. Ove godine 1. nagrada je dodeljena Brankici Sladojević iz Sremske Mitrovice za pesmu Vladavina vina. Drugonagrađena je Olivera Sinđelić iz Šapca za pesmu U našem vinogradu a treća nagrada je dodeljena Petru Tereku iz Višnjićeva za pesmu Vino i gostoprimstvo. Proglašen je i novi vitez mladog portugizera. Ove godine tu je titulu poneo Branko Rosić, novinar i pisac. U toku zabavnog dela programa svirao je tamburaški orkestar „Rumske lole“, maturanti SSS „Borislav Mihajlović Mihiz“ su recitovali kako nagrađene pesme, tako i odabrane delove poeme „Srem“ Mike Antića a pudar, čuvar vinograda, je pričao anegdote iz života fruškogorskih vinogradara i vinara.

Na samom kraju, posetioci su uživali u koncertu pevača Đorđa Čavića, u pratnji orkestra Ivana Mikevića.

Manifestaciju su podržali opština Irig, JP Komunalac Irig, AP Vojvodine – Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprovredu i šumarstvo, agencija za obezbeđenje „Kobran“ Irig, Babić print iz Iriga, i radio i portal 021.rs.

Za sve one koji nisu uspeli da dođu na sam događaj, do svojih boca sa mladim portugizerom svatovcem mogu doći, po promotivnim cenama, u vinotekama OURS Vinoteka & Rakija Shop u Beogradu, i tri vinoteke BOX SHOP u Novom Sadu.  

Fotografije sa događaja možete pogledati u Galeriji slika.

nov 17

nov 07

U Beču na međunarodnom takmičenju Austrian Wine Challenge 2023, naše vino Camerlot iz berbe 2021 je osvojilo srebrnu medalju.

Vinarija Mačkov podrum

Zanatski centar bb, Irig
022/462-492
021/621-66-11
office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA NOVI SAD

063/117-41-60
021/621-66-11
novisad@mackovpodrum.co.rs
 
 

Direktor

Sava Jojić
021/621-66-11

office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA VOJVODINA

064/88-55-470
021/621-66-11
vojvodina@mackovpodrum.co.rs

Izvršni direktor

mr Đurđica Jojić Novaković
021/62-16-611

djurdjica.jojic@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA BEOGRAD

063/107-73-36
063/117-41-61
021/62-16-611
bgd@mackovpodrum.co.rs
beograd@mackovpodrum.co.rs