mar 21

Lepi dani koje smo konačno dočekali mame da nadoknadimo svo ono vreme koje smo proveli u četiri zida, pod ćebetom, slušajući vetar i gledajući mrak već u 16 časova... Dani, iako duži, kao da su i dalje kratki, za sve šetnje, druženja, roštilje, obilaske i posete!

Fruška gora, osim što je lako dostupna, pravo je blago za kakvu god aktivnost da odaberete, a njena prestonica, varošica Irig, je i dom vinarije Mačkov podrum. Naša vrata su otvorena svakog dana, od 8 do 18 časova. Rado ćemo vas ugostiti, čašu vina poslužiti, spremiti sremsku zakusku, ispričati po neku anegdotu i postarati se da ponesete lepu uspomenu i još lepšu energiju!

Za veće grupe neophodna je rezervacija, na broj 022/462-492, ili 063/529-899, ili na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ako vam je Fruška gora daleko, postarali smo se da vas ne uskratimo za mogućnost uživanja u našim vinima!

U petak 24.3. se u Beogradu otvara sezona sjajnih događaja Beogradski noćni market, na pijaci u Bloku 44, od 18 do 24 časa.

Već idući vikend, 1.4. u Kragujevcu ćemo se družiti na 8. Salonu vina u hotelu Kragujevac, od 12 do 20 časova.

Foto: Miroslav Petrović, Najjači ukusi Srbije, Vinski vitezovi Šumadije

nov 22

Kako Sremci, a posebno Irižani, vole da svemu i u svemu budu kontra, tako i kad u celoj zemlji pljušti kiša, u Irigu mora da stane! Baš u trenutku kad treba da se održi Mačkov dan mladog portugizera.

Tako se i u petak, 18. novembra 2022. po 15-i put održao Dan mladog portugizera u organizaciji vinarije Mačkov podrum.

Vinsku novu godinu smo dočekali uz portugizer svatovac iz berbe 2022.

Dok su se Vinskom ulicom u Irigu smenjivali zvuci tamburaša, operskih arija i hora đaka Muzičke škole iz Rume, posetioci su mogli da uživaju i u vrhunskim gastronomskim sremačkim specijalitetima.

Vinski viteški red mladog portugizera dobio je novog člana, Sašu Hadži Mišića, kojeg je ceremonijal majstor zakleo starom vinovom lozom da će svojom čašću čuvati fruškogorske vinograde od čvoraka i redovno piti Mačkova vina, makar jedan ardov godišnje.

Direktorka Srpske čitaonice u Irigu je objavila rezultate konkursa za najlepšu pesmu o vinu. Prvo mesto osvojila je pesma „Beračima grožđa“, Snežane Miladinović Lekan iz Beograda. Drugo mesto osvojila je pesma „U vinu se tražim“, Mirjane Trnavac iz Pranjana, treće mesto „U čaši crnog vina“ Marka Pajića iz Vrnjačke Banje, a pesma „Vredelo je“ Brankice Sladojević je dobila pohvalu.

Ovo vinsko-poetsko veče su zaokružili Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta koji je recitovao odabrane pesme o vinu i Sremu, i pudar, čuvar vinograda, sa svojim sremačkim doskočicama.

Fotografije koje mogu da samo dočaraju atmosferu se nalaze u našoj Galeriji slika.

I na kraju, ostaju radost i ponos koji nas uvode u novu vinsku sezonu, kao i zahvalnost svima koji su nam pomogli i podržali nas u ovom poduhvatu.

***

Svi oni koji nisu uspeli da dođu u Irig, do svoje boce portugizera svatovca mogu doći u sledećim vinotekama:

 • Beograd:
  • Premier, Bulevar Zorana Đinđića 125đ, Novi Beograd
  • OURS wine, Ilije Stojadinovića 63, Filmski grad
  • Vinojug, Veliki trg, Zemun
  • Atelje ukusa, Karađorđev trg 1, Zemun
 • Novi sad:
  • The Box Wine & Gift Shop, Bulevar Mihajla Pupina 13
  • The Box Shop, Pozorišni trg 7

***

Do sledećeg novembra, nazdravljamo uz čašu portugizera svatovca, živeli!

nov 03

Uskoro, u petak 18. novembra, otvaramo prve boce mladog vina, portugizera svatovca, i time istovremeno obeležavamo vinsku novu godinu.

Portugizer, našu fruškogorsku autohtonu sortu, čuvamo od zaborava. Mačkov podrum je jedina vinarija u Srbiji koja pravi mlado vino posebnom tehnologijom kojom se mlado vino pravi svuda u svetu – karbonskom maceracijom.

Uz zvuke tamburice orkestra „Rumske lole“, proglasićemo novog viteza mladog portugizera :) Direktorka Srpske čitaonice u Irigu će objaviti pobednike na konkursu za najlepšu pesmu o vinu.

Štimung će održavati pudar svojim doskočicama, te učenici i nastavnici Muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ iz Rume, glumci Srpskog narodnog pozorišta recitovanjem stihova o Sremu, vinu i ljubavi.

Svaka prava sremačka gozba je, uz vino, upotpunjena ukusnim zalogajima – domaćim kobasicama, čvarcima, sirevima, štrudlama, pitama, džemovima, bombonama, i raznim drugim đakonijama koje će spremiti izlagači iz Iriga i drugih mesta iz Srema.

Ulazak i neograničena konzumacija vina su besplatni.

Dođite u petak 18. novembra u 16 časova u Vinsku ulicu u Irigu, da zajedno otvorimo prve boce portugizera svatovca!

sep 28

SRPSKA ČITAONICA U IRIGU

I VINARIJA „MAČKOV PODRUM“ IZ IRIGA

RASPISUJU

 

K O N K U R S

ZA IZBOR NAJLEPŠE PESME O VINU

 

Konkurs je otvoren od 1. do 31. oktobra 2022. godine

 

Uslovi :

 • dostaviti najviše tri pesme o vinu,
 • da pesme do sada nisu objavljivane,
 • pesme dostaviti na srpskom jeziku ili na jezicima drugih naroda sa obaveznim prevodom na srpski jezik,
 • pesme dostaviti obavezno u 6 (šest) primeraka u pisanoj formi,
 • pesme dostaviti pod šifrom, a u posebnoj koverti razrešenje šifre (tj. kontakt podatke autora), sve u jednoj koverti,
 • pravo učešća imaju svi građani sveta,
 • pravo korišćenja nagrađene pesme zadržava organizator sa poštovanjem imena autora,
 • da se u pesmi ne pominje ime "Mačkov podrum" ili naziv "Mačak".

 Radove dostaviti najkasnije do 31. oktobra 2022. godine na adresu: Srpska čitaonica u Irigu, Ribarski trg 37, 22406 Irig, sa naznakom „Za Konkurs- PESMA O VINU“.

 Dodeljuju se prve tri nagrade.

 Sve pesme koje žiri odabere za najuži izbor biće objavljene u posebnom zborniku (svake pete godine trajanja konkursa).

 Učestvovanje u konkursu je besplatno.

 Nagrade se sastoje od unikatne povelje, novčanog iznosa i proizvoda Vinarije "Mačkov podrum".

 Pobednici će biti proglašeni na „Mačkovom Danu mladog portugizera“ koji bi trebalo da se održi u Vinskoj ulici u Irigu, u petak 18. novembra 2022. godine.

 Kontakt telefon: 022/461-275.

sep 13

sep 09

„...I čitavo vasionsko more,
neće znat’ gde mesec grožđe nađe.
Tajnu kriju brda Fruške gore,
to grožđe najlepše i najslađe!“

Trećenagrađena pesma na konkursu za najlepšu pesmu o vinu povodom Dana mladog Portugizera 2013.  Autor Vuk Relić, Sremska Mitrovica

Pudarski dani su manifestacija koju je pokrenulo „Društvo Irižana“ 1992. godine, u želji da sačuva duh sremačke berbe, pudara – čuvara vinograda, i radosti koju jesen donosi za paore, vinogradare i sve one koji žive od plodova zemlje.

Mačkov podrum želi da sa vama proslavi ovogodišnju berbu i dolazak nove sezone, uz pudarski paprikaš, vino i tamburaše!

Očekujemo Vas u subotu 17. septembra u 16 časova, u Irigu, u vinariji Mačkov podrum.

Molimo Vas da nam najkasnije do četvrtka 15.9. potvrdite dolazak, na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na 063/554-173.

Srdačno Vaš,    

Mačkov podrum

jun 08

Sjajni vinski vikendi su pred nama! Zabava počinje 11. juna u Iloku, gde će se održati Festival traminca, a gde će Mačkov podrum ove godine biti izlagač! Ko je bliže Beogradu, sigurno će uživati u događaju Wine Garden koji se održava 11. I 12. juna u jedinstvenom ambijentu Botaničke bašte Jevremovac. Tek što se slegnu utisci, sledi najveći domaći vinski događaj na otvorenom, novosadski Interfest, od 16. do 18. juna. Za sve dodatne informacije se obratite organizatorima, a mi ćemo vas uvek počastiti čašom hladnog vina...

mar 28

Upravo završeni BeoWine Fair 2022, koji se tradicionalno održava u okviru Međunarodnog Sajma turizma, je imao poseban značaj, budući da je prvi post-covid sajam i da predstavlja, nadamo se, povratak rutini druženja o degustiranja za kakvu smo znali i pre famozne 2020. godine.

Mačkov podrum je izlagao na zajedničkom štandu vinara Vojvodine, koji je posetilo puno poznatih i dragih vinoljubaca i prijatelja, ali i mnogi koji tek otkrivaju čudesan vinski svet.

Od naših vina tradicionalno najpopularniji je bio Traminac mirisavi, a veliku pažnju i pohvale su dobili i Chardonnay iz berbe 2021, te Camerlot iz berbe 2019, roze Frajla, i bermet Diškrecija.

Slike sa ovog događaja možete pogledati ovde.

mar 24

U novom terminu ali na istom mestu i sa istim proverenim učesnicima – i ove se godine održava BeoWine Fair, u okviru Međunarodnog sajma turizma, na Beogradskom sajmu.

U petak i subotu, 25. i 26. marta 2022. godine, od 10 do 19 časova, u hali 3, posetioci će moći da se upoznaju sa vinima lokalnih i regionalnih vinarija, a Mačkov podrum će izlagati na zajedničkom štandu vinara Vojvodine.

Posetioci će imati priliku da probaju stara vina ali neke nove berbe, čekamo vas!

mar 14

U subotu 16. marta 2022. od 14 do 22 časa, svi ljubitelji vina kojima se OURS vinoteka nalazi u susedstvu, moći će da uživaju u degustaciji odabranih etiketa Mačkovog podruma i da iste kupe sa 10% popusta za vreme trajanja promocije.

OURS je novootvorena vinoteka posvećena isključivo vinima i rakijama iz Srbije, i ima u svojoj ponudi svih 10 etiketa Mačkovog podruma!

Nalazi se u ulici Ilije Stojadinovića 63 na Čukarici, i možete ih kontaktirati na 062/2-444-71, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na www.ours.rs.

feb 16

O Svetom Trifunu u Irigu, leta Gospodnjeg 2022. je bilo puno razloga za slavlje.

Naša Srpska Čitaonica je proslavila svoju slavu, i impozantni jubilej od čak 180 godina postojanja i rada!

Za svo to vreme titulu počasnog člana je dobilo samo 14 osoba, a ove godine i 15. - doktor Jovan Maksimović iz Rume. Kao i svake godine, dodeljena je nagrada “Luča”, za doprinos stvaranju kulture i kulturnog stvaralaštva na području opštine Irig. Ove godine je otišla u ruke Đorđu Orolickom, vaspitaču u Dečijoj ustanovi "Dečija radost" iz Iriga.

Na kraju je u prostorijama Srednje stručne škole “Borislav Mihajlović Mihiz” priređeno okupljanje na koje su bili pozvani svi vinari i vinogradari Iriga i gde su se, između ostalih, služila i naša vina.

To je tradicija i okruženje u kojem Mačkov podrum postoji, stvara, i na koje je ponosan!

Foto: Stevan Gudurić

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u našoj Galeriji.

feb 08

Da bismo vam olakšali izbor idealnog poklona, pokrenuli smo posebnu akciju u vidu paketa od tri pažljivo odabrane boce vina – belo za smeh, crveno za greh, a rosé za one neodlučne – po posebnoj promo ceni od 1.490 dinara (plus trošak dostave)!

Vaše je samo da nam se javite

u Inbox na Messanger ili Instagram,
pišete na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili
pozovete 063/1174-159

i tri vrhunska vina sa Fruške gore će brzom poštom krenuti ka vama!

Vinarija Mačkov podrum

Zanatski centar bb, Irig
022/462-492
021/621-66-11
office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA NOVI SAD

063/117-41-60
021/621-66-11
novisad@mackovpodrum.co.rs
 
 

Direktor

Sava Jojić
021/621-66-11

office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA VOJVODINA

064/88-55-470
021/621-66-11
vojvodina@mackovpodrum.co.rs

Izvršni direktor

mr Đurđica Jojić Novaković
021/62-16-611

djurdjica.jojic@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA BEOGRAD

063/107-73-36
063/117-41-61
021/62-16-611
bgd@mackovpodrum.co.rs
beograd@mackovpodrum.co.rs