jun 08

Sjajni vinski vikendi su pred nama! Zabava počinje 11. juna u Iloku, gde će se održati Festival traminca, a gde će Mačkov podrum ove godine biti izlagač! Ko je bliže Beogradu, sigurno će uživati u događaju Wine Garden koji se održava 11. I 12. juna u jedinstvenom ambijentu Botaničke bašte Jevremovac. Tek što se slegnu utisci, sledi najveći domaći vinski događaj na otvorenom, novosadski Interfest, od 16. do 18. juna. Za sve dodatne informacije se obratite organizatorima, a mi ćemo vas uvek počastiti čašom hladnog vina...

mar 28

Upravo završeni BeoWine Fair 2022, koji se tradicionalno održava u okviru Međunarodnog Sajma turizma, je imao poseban značaj, budući da je prvi post-covid sajam i da predstavlja, nadamo se, povratak rutini druženja o degustiranja za kakvu smo znali i pre famozne 2020. godine.

Mačkov podrum je izlagao na zajedničkom štandu vinara Vojvodine, koji je posetilo puno poznatih i dragih vinoljubaca i prijatelja, ali i mnogi koji tek otkrivaju čudesan vinski svet.

Od naših vina tradicionalno najpopularniji je bio Traminac mirisavi, a veliku pažnju i pohvale su dobili i Chardonnay iz berbe 2021, te Camerlot iz berbe 2019, roze Frajla, i bermet Diškrecija.

Slike sa ovog događaja možete pogledati ovde.

mar 24

U novom terminu ali na istom mestu i sa istim proverenim učesnicima – i ove se godine održava BeoWine Fair, u okviru Međunarodnog sajma turizma, na Beogradskom sajmu.

U petak i subotu, 25. i 26. marta 2022. godine, od 10 do 19 časova, u hali 3, posetioci će moći da se upoznaju sa vinima lokalnih i regionalnih vinarija, a Mačkov podrum će izlagati na zajedničkom štandu vinara Vojvodine.

Posetioci će imati priliku da probaju stara vina ali neke nove berbe, čekamo vas!

mar 14

U subotu 16. marta 2022. od 14 do 22 časa, svi ljubitelji vina kojima se OURS vinoteka nalazi u susedstvu, moći će da uživaju u degustaciji odabranih etiketa Mačkovog podruma i da iste kupe sa 10% popusta za vreme trajanja promocije.

OURS je novootvorena vinoteka posvećena isključivo vinima i rakijama iz Srbije, i ima u svojoj ponudi svih 10 etiketa Mačkovog podruma!

Nalazi se u ulici Ilije Stojadinovića 63 na Čukarici, i možete ih kontaktirati na 062/2-444-71, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na www.ours.rs.

feb 16

O Svetom Trifunu u Irigu, leta Gospodnjeg 2022. je bilo puno razloga za slavlje.

Naša Srpska Čitaonica je proslavila svoju slavu, i impozantni jubilej od čak 180 godina postojanja i rada!

Za svo to vreme titulu počasnog člana je dobilo samo 14 osoba, a ove godine i 15. - doktor Jovan Maksimović iz Rume. Kao i svake godine, dodeljena je nagrada “Luča”, za doprinos stvaranju kulture i kulturnog stvaralaštva na području opštine Irig. Ove godine je otišla u ruke Đorđu Orolickom, vaspitaču u Dečijoj ustanovi "Dečija radost" iz Iriga.

Na kraju je u prostorijama Srednje stručne škole “Borislav Mihajlović Mihiz” priređeno okupljanje na koje su bili pozvani svi vinari i vinogradari Iriga i gde su se, između ostalih, služila i naša vina.

To je tradicija i okruženje u kojem Mačkov podrum postoji, stvara, i na koje je ponosan!

Foto: Stevan Gudurić

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u našoj Galeriji.

feb 08

Da bismo vam olakšali izbor idealnog poklona, pokrenuli smo posebnu akciju u vidu paketa od tri pažljivo odabrane boce vina – belo za smeh, crveno za greh, a rosé za one neodlučne – po posebnoj promo ceni od 1.490 dinara (plus trošak dostave)!

Vaše je samo da nam se javite

u Inbox na Messanger ili Instagram,
pišete na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili
pozovete 063/1174-159

i tri vrhunska vina sa Fruške gore će brzom poštom krenuti ka vama!

nov 24

Po 14-i put smo dočekali vinsku novu godinu i održali Mačkov dan mladog portugizera!

Slike sa događaja mozete pogledati u našoj Galeriji slika.

Po mnogo čemu ovo je jedinstvena manifestacija u Srbiji - jedina je manifestacija posvećena autohtonoj sorti portugizer i mladom vinu - svatovcu.

Osnivač manifestacije, Sava Jojic, svečano je otvorio prvo bure sa ovim vinom spravljenim od grozda koje je obrano ove godine.

Atmosferu su upotpunili tamburaški orkestar ,,Rumske lole" popularnim sremackim pesmama, iriški pudar Svetozar Krstic doskočicama iz svakodnevice jednog cuvara vinograda, te glumac Predrag Momčilovic Moca, recitujuci poeziju posvećenu berbi, vinu i Sremu.

Manifestaciju je svečano otvorio publicista Vanja Bulić, ističuci značaj vina za život ljudi, jer umetnike inspiriše da stvaraju, a obicne ljude da se vole.

Vinski viteški red mladog portugizera upotpunjen je novim članom. ,,Stari" vitezovi - Vanja Bulić, Zoran Kolundzija, osnivac ,,Prometeja" i Petar Samardzija, vinski novinar, su dočekali Srđana Dinčica, humoristu i satiričara iz Sremske Mitrovice u ovaj red.

Direktorica Srpske čitaonice u Irigu, Vera Novković, je proglasila pobednike na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, našem najstarijem konkursu ove vrste. Prvonagradena je pesma "lzmisljeni Pariz VII" autora Jevdenija Julijana Dimitrijevića iz Čacka. Drugonagrađena je pesma ,,Kap rujnoga vina" Brankice Sladojevic iz Sremske Mitrovice, a trećenagrađena ,,Vino i ljubav" Ljiljane Terentić iz Smedereva. ,,Ovo je poslednja pesma o vinu" Miroslava Srbina je dobila pohvalu.

Na kraju programa, profesorka srpskog jezika, dr Maja Plavsić, predstavila je zbornik pesama ,,Vino je pesma, pesma je vino", koji je nastao od odabranih pesama sa istog konkursa, iz perioda 2016- 2020. godine. To je već drugi zbornik u kojem su predstavljene najlepše pesme sa ovog konkursa.

Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjacke Banje, jedinog drzavnog fakulteta posvećenog turizmu, je predstavila PR fakulteta, Jelena Petrović.

Pored degustacije vina, svi posetioci su imali priliku da degustiraju i domaće proizvode lokalnih malih proizvodača, sto je upotpunilo ovaj vinsko - gastronomski događaj

Posebno se zahvaljujemo Agenciji za obezbedjenje "Kobran" iz lriga, čiji su redari budno motrili da svi budemo bezbedni!

nov 09

sep 30

SRPSKA ČITAONICA U IRIGU

I VINARIJA „MAČKOV PODRUM“ IZ IRIGA

RASPISUJU

 

 K O N K U R S

ZA IZBOR NAJLEPŠE PESME O VINU

Konkurs je otvoren od 1. do 31. oktobra 2021. godine

 

Uslovi :

  • dostaviti najviše tri pesme o vinu,
  • da pesme do sada nisu objavljivane,
  • pesme dostaviti na srpskom jeziku ili na jezicima drugih naroda sa obaveznim prevodom na srpski jezik,
  • pesme dostaviti obavezno u 6 (šest) primeraka u pisanoj formi,
  • pesme dostaviti pod šifrom, a u posebnoj koverti razrešenje šifre (tj. kontakt podatke autora), sve u jednoj koverti,
  • pravo učešća imaju svi građani sveta,
  • pravo korišćenja nagrađene pesme zadržava organizator sa poštovanjem imena autora,
  • da se u pesmi ne pominje ime "Mačkov podrum" ili naziv "Mačak".

Radove dostaviti najkasnije do 31. oktobra 2021. godine na adresu: Srpska čitaonica u Irigu, Ribarski trg 37, 22406 Irig, sa naznakom „Za Konkurs- PESMA O VINU“.

Dodeljuju se prve tri nagrade.

Sve pesme koje žiri odabere za najuži izbor biće objavljene u posebnom zborniku (svake pete godine trajanja konkursa).

Učestvovanje u konkursu je besplatno.

Nagrade se sastoje od unikatne povelje, novčanog iznosa i proizvoda Vinarije "Mačkov podrum".

Pobednici će biti proglašeni povodom „Dana mladog portugizera svatovca“ o čijem vremenu i mestu održavanja će se naknadno izdati saopštenje, zbog trenutne epidemiološke situacije.

             Kontakt telefon: 022/461-275.

feb 12

Tražite savršen poklon za predstojeće praznike? Za naše drage kupce u periodu od 12.02. do 08.03. pripremili smo popust od čak 20%! Kupovinom bilo koje boce vina, ostvarujete popust na drugu bocu po vašem izboru. Budite jedinstveni i obradujte vaše voljene sitnicama koje se pamte.
 
Ovu specijalnu pogodnost ostvarujete na ovoj stranici:
http://www.mackovpodrum.co.rs/sr/vina/cene-i-narucivanje.

Neka vam Mačkov podrum ulepša svaki dan!

jan 20

Jedan od kupaca vina portugizer iz Sjedinjenih Američkih Država, u svojoj mailing listi piše o vinima koja se nalaze u njegovom asortimanu te o svojim utiscima o tim vinima. Među njima se nalazi i naš portugizer te vam prenosimo odabrane delove ove recenzije

nov 20

Kao društveno odgovorno preduzeće, odlučili smo se da ove, 2020. godine obeležimo Dan mladog portugizera na drugačiji, pre svega bezbedniji način. Stoga smo proglašenje pobednika konkursa za najlepšu pesmu o vinu emitovali uživo, preko društvenih mreža, a svi koji su propustili, mogu ovde pogledati obraćanje Vere Novković, direktorke Srpske Čitaonice iz Iriga, i Save Jojića, osnivača vinarije Mačkov podrum.

 

Vinarija Mačkov podrum

Zanatski centar bb, Irig
022/462-492
021/621-66-11
office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA NOVI SAD

063/117-41-60
021/621-66-11
novisad@mackovpodrum.co.rs
 
 

Direktor

Sava Jojić
021/621-66-11

office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA VOJVODINA

064/88-55-470
021/621-66-11
vojvodina@mackovpodrum.co.rs

Izvršni direktor

mr Đurđica Jojić Novaković
021/62-16-611

djurdjica.jojic@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA BEOGRAD

063/107-73-36
063/117-41-61
021/62-16-611
bgd@mackovpodrum.co.rs
beograd@mackovpodrum.co.rs