feb 24

Kao što smo i najavili, vinarija Mačkov podrum je nastupila na sajmu BeoWine u okviru zajedničkog štanda vinara Vojvodine, koji je bio najveći i najposećeniji vinski štand na sajmu. Posetili su nas brojni prijatelji i ljubitelji vina, stekli smo i brojne nove obožavatelje, a samo neki od njih su: Vitez portugizera Aleksandar Dunić, Miss portugizera Anica Ilić, pobednice takmičenja Miss Tourism World Serbia... Tu su i naše kolege, uvek vedre i vredne - Jeca i Boban. Sa mnogima nismo ni stigli da se slikamo, bili smo zauzeti uživanjem u vinu! Hvala svima na poseti, vidimo se i iduće godine!

Pogledajte ovde

feb 19

I ove godine će se u okviru Sajma turizma organizovati jedan od najvećih vinskih događaja u regionu - BeoWine Fair.
Mačkov podrum je prisutan od prvog izdanja ove manifestacije, što neće biti izuzetak ni ove godine!
Potražite nas na zajedničkom štandu vinara Vojvodine u hali 3!

Predstavićemo već neka vina iz berbe 2019, neke klasike... nećemo kvariti iznenađenje, obiđite nas i probajte sami i uverite se u konstantan vrhunski kvalitet Mačkovih vina :)

Radno vreme ove manifestacije je
20, 21. i 22. februar: od 10 do 19 časova
23. februar: od 10 do 18 časova
Cena ulaznica je 400 dinara a sve dodatne informacije možete pronaći na internet prezentaciji Beogradskog sajma.

feb 17

Tamo gde ulažemo trud i angažovanje tokom cele godine; gde se naša ljubav prenosi na svaku bobicu grožđa i uz puno nade i očekivanja u boce pretače, tamo vino nastaje! Najlepše, južne padine Fruške gore, i naš vinograd na potesu Budakovac, ovako su izgledali jednog sunčanog februarskog dana!
Pogledajte ovde

dec 24

Znati piti, znati živeti! U praznicima uživati. Radost sa najdražima podeliti. Jače grliti i više ljubiti...i opet vino piti, pa sve iz početka ponoviti. Srećni praznici!

 

nov 24

Spektakularan početak nove vinske godine, uprkos hladnom vremenu, obeležen je u Irigu 22. novembra u vidu 12. Mačkovog dana mladog portugizera.

Svečano je otvoreno prvo bure s mladim vinom, spravljenim od grožđa obranog 2019. godine, ili kako se to kod nas naziva – svatovcem, a taj čin je u pozitivnoj atmosferi propraćen sremačkim tamburašima, foklorom, pudarevim doskočicama, nastupom mecosoprana Ane Sinicki i na kraju sjajnim koncertom muzičke grupe Apsolutno romantično.

Novi vitez mladog portugizera, naš pozorišni i televizijski glumac, Aleksandar Dunić, je položio zakletvu i zarekao se da će „...redovno piti Mačkova vina, makar jedan ardov godišnje!“

Proglašeni su i pobednici na konkursu za najlepšu pesmu o vinu – 1. mesto je osvojila pesma „Oda čokotu“ autorke Nade Aničić Crljenica iz Beograda, 2. mesto je pripalo pesmi „Kap“ autora Boška Lomovića iz Gornjeg Milanovca, 3. mesto pesmi „Čaša vina“ autora Miroslava Srbina iz Novog Sada, a pohvala pesmi „Dva soneta o ljubavi i vinu“ autora Jovana Bundala iz Beograda.

Na kraju je proglašena i nova Miss portugizera, Anica Ilić, studentkinja iz Jagodine, koja je nekolicini posetilaca donela sreću izvlačenjem nagrada u vidu poklona izlagača koji su se potrudili da ovaj događaj poprimi epitet i gastronomskog a ne samo vinskog.

Ovaj događaj ostaje jedina manifestacija u Srbiji posvećena mladom vinu, i sorti vina portugizer, a naredno okupljanje je već zakazano za 20. novembar 2020. godine.

Slike sa događaja možete pogledati u našoj Galeriji

nov 23

Vinarija Mačkov podrum i Srpska čitaonica u Irigu

nov 21

nov 20

U nekoliko različitih prilika smo najavili i predstavili našu manifestaciju – 12. Dan mladog portugizera. Ako je sudeći po ovim najavama, u petak 22. novembra u Irigu će biti gužva!

Zahvaljujemo se svima koji podržavaju događaj i koji pomažu da se glas o novoj Vinskoj godini i portugizeru svatovcu, jedinom mladom vinu u Srbiji, čuje što dalje!

Galerija slika: Najave 12. Dana mladog portugizera

Autori fotografija: Mihailo Berček, Vladimir Jovanović, Bojana Drinić

nov 01

// Novi Sad / Beograd / S. Mitrovica //

Zaista želite da dođete na 12. Dan mladog portugizera, da se opustite i uživate u vinu, muzici, atmosferi? Ali isto tako želite da poštujete zakon, i bezbednost i svoju i drugih, i da ne morate istovremeno i da vozite? Imamo rešenje za vas!

Tri sjajne agencije su za vas organizovale prevoz do Iriga i nazad, i to:

Iz Beograda

Iz Novog Sada

Iz Sremske Mitrovice

065/81-28-743   022/617-898
okt 07

VINARIJA „MAČKOV PODRUM“ IZ IRIGA

I SRPSKA ČITAONICA U IRIGU

RASPISUJU

 

K O N K U R S

ZA IZBOR NAJLEPŠE PESME O VINU

 

 

Konkurs je otvoren od 01. do 31. oktobra 2019. godine

 

 

Uslovi :

  • dostaviti najviše tri pesme o vinu;
  • da pesme do sada nisu objavljivane;
  • pesme dostaviti na srpskom jeziku ili na jezicima drugih naroda sa obaveznim prevodom na srpski jezik;
  • pesme dostaviti obavezno u 6 (šest) primeraka u pisanoj formi;
  • pesme dostaviti pod šifrom, a u posebnoj koverti razrešenje šifre (sve u jednoj koverti);
  • pravo učešća imaju svi građani sveta;
  • pravo korišćenja nagrađene pesme zadržava organizator sa poštovanjem imena autora.
  • da se u pesmi ne pominje ime "Mačkov podrum" ili naziv "Mačak"

 

Radove dostaviti najkasnije do 31. oktobra 2019. godine na adresu: Srpska čitaonica u Irigu, Ribarski trg 37, 22406 Irig, sa naznakom „Za Konkurs“.

 

Dodeljuju se prve tri nagrade.

 

Sve pesme koje žiri odabere za najuži izbor biće objavljene u posebnom zborniku.

 

Nagrade se sastoje od unikatne povelje, novčanog iznosa i proizvoda Vinarije "Mačkov podrum", a biće svečano uručene povodom  „Dana mladog portugizera svatovca“ 22. novembra 2019. g. u Vinskoj ulici u Irigu.

 

Kontakt telefon: 022/461-275

okt 06

I ove, 2019. godine, obrasmo Mačkove vinograde. Grožđe koje je i ove godine rodilo u vinogradima na potesima Memijevo, Budakovac, Belengir i Ružaš ćemo sa puno truda i ljubavi pretočiti u vina, u kojima ćete, nadamo se, kao i do sada uživati.

Fotografije berbe možete pogledati u našoj Galeriji.

Autori ovih lepih fotografija su Ranko Đurović, Miroslav Petrović, Vladimir Mijailović, Željko Sinobad i Zoltan Bisak.

sep 20

Imali smo čast da ugostimo tim profesionalnih fotografa, koji su u okviru VI Međunarodnog foto festivala "24. kadar" posetili našu vinariju. Zahvaljujemo se organizatoru Ranku Đuroviću i fotografima Miroslavu Petroviću, Vladimiru Mijailoviću, Željku Sinobadu i Zoltanu Bisaku na sjajnim i inspirativnim fotografijama koje možete pogledati u našoj Galeriji.

Vinarija Mačkov podrum

Zanatski centar bb, Irig
022/462-492
021/621-66-11
office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA NOVI SAD

063/117-41-60
021/621-66-11
novisad@mackovpodrum.co.rs
 
 

Direktor

Sava Jojić
021/621-66-11

office@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA VOJVODINA

064/88-55-470
021/621-66-11
vojvodina@mackovpodrum.co.rs

Izvršni direktor

mr Đurđica Jojić Novaković
021/62-16-611

djurdjica.jojic@mackovpodrum.co.rs

PRODAJA BEOGRAD

063/107-73-36
063/117-41-61
021/62-16-611
bgd@mackovpodrum.co.rs
beograd@mackovpodrum.co.rs